Należy do:
+48 (61) 285 38 61

produkty spożywcze

Szerokie zastosowanie membran w przemyśle spożywczym to obecnie niezbędny element linii produkcyjnych, dzięki któremu powstają popularne produkty, takie jak: zagęszczone soki, filtrowana woda butelkowa, czy żelatyny.

Zastosowanie membran w przemyśle spożywczym:

  • klaryfikacja soków;
  • klaryfikacja octu winnego;
  • klaryfikacja spirytusu i likierów;
  • klaryfikacja solanki mięsnej;
  • zagęszczanie i odpopielanie żelatyny;
  • odzysk wody z żelatyny;
  • dealkoholizacja piwa i wina;
  • odzyskiwanie skrobi i glutenu;
  • oczyszczanie brzeczki piwnej;
  • filtracja wody procesowej;
  • filtracja butelkowanej wody mineralnej;
  • klaryfikacja syropów i roztworów cukrów;
  • odzysk sody z procesów mycia;
  • odzysk wody z żelatyny;
  • zagęszczanie białek roślinnych, takich jak białka sojowe, rzepakowe i owsiane.